• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		3127
	
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Prostokątny rant do pieczenia i składania tortów, rozsuwany 16-30 cm, wysoki 8,5 cm+ przegrody

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 45,00 zł 45.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: Wienkiew
Kod produktu: WW-1403

Opis

Kształt: prostokąt lub kwadrat

Maksymalny rozmiar formy prostokątnej: 29,5-40 cm

Minimalny rozmiar formy prostokątnej: 16,5-24,5 cm

Maksymalny rozmiar formy kwadratowej: 29,5 x 29,5 cm

Maksymalna długość przegród: 25 cm i 43 cm

Wysokość: 8,5 cm

Ilość: 1 sztuka 

Kraj pochodzenia: Chiny

Materiał: stal nierdzewna

 

Dzięki temu rantowi cukierniczemu to Ty decydujesz: biszkopt kwadratowy czy prostokątny, duży lub mały, a może... aż cztery biszkopty jednocześnie?

Solidne, metalowe ścianki utrzymają łatwo ciasto, a regulowany rozmiar pozwoli na przygotowanie tortów na wiele okazji. Możesz użyć go na przykład, by stworzyć piętrowy tort. Upiecz w rancie ciasto, a później wykorzystaj do równego złożenia tortu. Możesz też od razu przygotować w rancie deser na zimno. Aby zabezpieczyć brzegi przed przyklejaniem się do formy możesz również wyłożyć je papierem silikonowym. Nasz rant kochają zwłaszcza mamy - każda, która kiedykolwiek robiła tort w kolorach tęczy woli mieć możliwość pieczenia aż 4 kolorów w tym samym czasie :)

 

Sposób użycia:

 

Pieczenie biszkoptów w rancie:

Wybierz odpowiedni dla siebie rozmiar rantu i odpowiednio ułoż ścianki wewnętrzne (możesz je też po prostu wyjąć). Wyłóż dół rantu papierem silikonowym. W tym celu rozłóż wycięty z papieru prostokąt (większy od wybranego rozmiaru rantu) na płaskiej powierzchni. Ustaw na nim rant i zawijaj brzegi, układając je wachlarzowo i podginając do góry. Unieś ostrożnie rant wraz z dorobionym spodem i ustaw na blasze z piekarnika. Wlej ciasto i piecz według przepisu. Jeśli zależy Ci na idealnie gładkich brzegach i boisz się, że biszkopt przyklei się do formy, możesz wyłożyć również boki papierem silikonowym. W tym celu odetnij pas papieru i przyklej go odrobiną masła wewnątrz formy. Metal posmarowany masłem przylgnie do papieru i ochroni Twoje ciasto. Po upieczeniu zamiast wycinać nożem po prostu rozsuń rant.

 

Składanie tortów w rancie:

Przekrój biszkopt, nasącz go i ułóż w rancie pierwszą warstwę - dopasuj brzegi, korzystając z możliwości zmiany średnicy. Całość najlepiej wykonuj od razu na podkładzie do tortów. Następnie nałóż porcję kremu i połóż kolejny biszkopt. Dociśnij go lekko, tak by krem pod nim równomiernie się rozłożył. Nic nie wypłynie, ponieważ rant zabezpiecza boki! To doskonała metoda również na zrobienie warstwy z galaretki. W ten sposób złóż cały tort i umieść w lodówce. Po jakimś czasie (zależnie od tego, jaki wypiek planujesz może to być godzina lub cała noc) wyjmij tort z lodówki, rozsuń rant i dekoruj wedle potrzeby. Na schłodzony w ten sposób idealnie równy tort łatwo nałożysz masy maślane i ganache. 

 

Desery składane w rancie cukierniczym:

Postępuj tak jak przy składaniu tortów - nakładaj kolejne warstwy na siebie. Musy, pianki i galaretki możesz chłodzić przed nałożeniem kolejnej, by mieć pewność, że nie przesączą się przy brzegach pod dużym obciążeniem. Zwróć uwagę, by spodnia warstwa była stabilna i nie przepuszczała zanadto płynów.

 

Po każdym użyciu rant dokładnie umyj i osusz - w tym celu trzeba go maksymalnie rozłożyć.

 

 

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl